ÄLÄ MAHDU MUOTTIIN

Me emme mahdu muottiin – älä sinäkään mahdu!

Me valokuvaajat Mirkku Merimaa ja Niina Stolt haluamme ravistella ajatuksia kauneudesta ja siitä minkälaisia meidän ihmisten ”kuuluu olla”.

Työssämme valokuvaajina kohtaamme ihmisten epävarmuuksia ja näemme kuinka rumasti ihmiset puhuvat itselleen omasta ulkonäöstään. Me haluamme työmme kautta auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä, rakastamaan itseään ja kohtelemaan itseään paremmin. Jokainen on ihana ja arvokas juuri sellaisena kuin on!

Järjestimme keväällä 2015 yhdessä Ihmistenlehti Huuman ja Syömishäiriöliittoon kuuluvan Etelän-SYLI ry:n kanssa Rantakunnossa -kampanjan ja sen positiivisesta vastaanotosta jäi kytemään siemen, josta kasvoi Älä mahdu muottiin -kampanja, joka jatkaa tasa-arvon ja kehopositiivisuuden sanoman levittämistä. Ensimmäiset kuvauspäivät toteutettiin keväällä 2017 osana Älä laihduta -päivän kampanjointia ja kuvauksissa vierailleiden n. 150 henkilön kuvat julkaistiin Etelän-SYLIN Facebook-sivuilla. Joka kevät järjestettävän kansainvälisen Älä laihduta -päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä – ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa ylitse muiden ja sen Älä mahdu muottiin -kuvat näyttävät konkreettisesti. Kampanja  antaa mahdollisuuden armollisuudelle ja erilaisuuden hyväksymiselle: kun näymme yhdessä erilaisina, yhteiskuntakin muuttuu sallivammaksi kaikenlaisia kehoja kohtaan.

Näin kuvaus käytännössä toteutetaan:
Kuvaamme sinusta #älämahdumuottiin-kuvan juhlistaaksemme jokaisen kunnioitusta & arvokkuutta, suvaitsevaisuutta, kehorauhaa ja itsensä hyväksymistä. Kuvauksen ehtona on, että kuvassa esiinnytään alasti mallinuken kera (alushousut saa jättää jalkaan ja olemme järjestäneet studiolle rauhallisen pukeutumistilan niin, että kuvaan pääsee suoraan mallinuken kera). Studiolla on kaksi mallinukketorsoa, voit valita joko nais- tai miesfiguurin. Koska nukkeja on kaksi, voitte olla ystävän kanssa kuvassa vaikka yhtä aikaa!

Kuvat julkaistaan nettisivuillamme www.alamahdumuottiin.fi sekä facebookissa www.facebook.com/alamahdumuottiin & instagramissa www.instagram.com/alamahdumuottiin ja sieltä voit ladata kuvat omaan käyttöösi.

Yleisiä kuvauspäiviä järjestämme pari kertaa vuodessa ja silloin kuvaus on maksuton. Seuraava #älämahdumuottiin-kuvauspäivä on keväällä 2018, todennököiseti Älälaihduta -päivän läheisyydessä. Silloin kuvaamme nonstop ilman ajanvarausta maksuttomia #älämahdumuottiin-kuvia.

Kuvaamme halukkaita myös ajanvarauksella, maksua vastaan. Jos haluat itsellesi tai vaikka yrityksellesi tai yhteisöllesi oman, rauhallisen #älämahdumuottiin-kuvaushetken, niin varaathan erikseen ajan (040 533 0931/Mirkku). Yksityisistä #älämahdumuottiin-kuvauksesta veloitamme 60€/hlö (hintaan sisältyy kuvaus sekä yksi #älämahdumuottiin-tiedosto). Yksityisistä elämyksistä kerätyistä varoista lahjoitamme 25% Suomen Mielenterveysseuralle.

Olemme tässä projektissa täydellä sydämellä mukana ja uskomme vahvasti siihen, että jokainen on hyvä ja arvokas juuri tuollaisena. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa! Haastathan mukaan myös ystäväsi vaikka käyttämällä näitä sanoja: Minä en mahdu muottiin – älä sinäkään mahdu!

Lämpimin terveisin,
Mirkku&Niina

 

#älämahdumuottiin #älälaihduta #vaakakapina #bodypositivity #lupanäkyä