ÄLÄ MAHDU MUOTTIIN – BREAK THE MOLD

Me emme mahdu muottiin – sinunkaan ei tarvitse!

Me teemme #älämahdumuottiin -projektia, jotta kenenkään ei tarvitsisi tuntea olevansa vääränlainen. #älämahdumuottiin on taideprojekti josta on muodostunut yhteiskunnallinen empatia -liike.

Projektilla haluamme ravistella ajatuksia siitä minkälaisia meidän ihmisten ”kuuluu olla”. Me haluamme työmme kautta auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä (ja muut) sellaisena kuin ovat ja auttaa ihmisiä päästämään irti turhista muoteista, joita muut ihmiset, yhteiskunta ja myös me itse asetamme itsellemme.

Tarjoamme samalla myös monipuolisempaa kuvamateriaalia lehtien ja sosiaalisen median epärealististen kiiltokuvien rinnalle. Näytämme ihmiset sellaisena kuin he ovat – kaikki erilaisia, kaikki tasa-arvoisia ja kaikki arvokkaita & ihania. Haluamme auttaa ihmisiä hyväksymään monimuotoisuutta avoimin mielin ja sydämin ja voimauttaa niitä, jotka tuntevat kärsivänsä ominaisuuksista, joita pitävät heikkoina kohtinaan.

#älämahdumuottiin -projektin on perustanut 2017 ammattivalokuvaajat ja valokuvataiteilijat Niina Stolt & Mirkku Merimaa. Heidän lisäkseen projketiin on osallistunut 12 ammattivalokuvaaja eri puolilta Suomea ja jo lähes 1200 kuvattavaa.

Työssämme valokuvaajina kohtaamme ihmisten epävarmuuksia ja näemme kuinka rumasti ihmiset puhuvat itselleen omasta ulkonäöstään. Me haluamme työmme kautta auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä, rakastamaan itseään ja kohtelemaan itseään paremmin. Jokainen on ihana ja arvokas juuri sellaisena kuin on!

Järjestimme keväällä 2015 yhdessä Ihmistenlehti Huuman ja Syömishäiriöliittoon kuuluvan Etelän-SYLI ry:n kanssa Rantakunnossa -kampanjan ja sen positiivisesta vastaanotosta jäi kytemään siemen, josta kasvoi Älä mahdu muottiin -kampanja, joka jatkaa tasa-arvon ja lempeyden sanoman levittämistä. Ensimmäiset kuvauspäivät toteutettiin keväällä 2017 osana Älä laihduta -päivän kampanjointia ja kuvauksissa vierailleiden n. 150 henkilön kuvat julkaistiin Etelän-SYLIN Facebook-sivuilla.

#älämahdumuottiin -projekti  antaa mahdollisuuden armollisuudelle ja erilaisuuden hyväksymiselle: kun näymme yhdessä erilaisina, yhteiskuntakin muuttuu sallivammaksi kaikenlaisia kehoja kohtaan.

Näin kuvaus käytännössä toteutetaan:
Kuvaamme sinusta #älämahdumuottiin-kuvan, jotta kenenkään ei tarvitsisi tuntea olevansa vääränlainen. Kuvauksen ehtona on, että kuvassa esiinnytään alasti mallinuken kera (alushousut saa jättää jalkaan). Kuvaustila on rauhallinen. Nukkeja löytyy sekä nais- että miesfiguurina.

Kuvat julkaistaan nettisivuillamme www.alamahdumuottiin.fi sekä facebookissa Älä mahdu muottiin & instagramissa www.instagram.com/alamahdumuottiin ja näistä jokainen voi ladata kuvat omaan käyttöönsä. Kuvia käytetään myös osana #älämahdumuottiin -kollaasia ja erilaisia #älämahdumuottiin -näyttelyitä. Haluamme myös nostaa

Yleisiä kuvauspäiviä järjestämme pari kertaa vuodessa ja silloin kuvaus on maksuton.

Kuvaamme halukkaita myös ajanvarauksella, maksua vastaan. Jos haluat itsellesi tai vaikka yrityksellesi tai yhteisöllesi oman, rauhallisen #älämahdumuottiin-kuvaushetken, niin varaathan erikseen ajan (040 533 0931/Mirkku). Yksityisistä #älämahdumuottiin-kuvauksesta veloitamme 60€/hlö (hintaan sisältyy kuvaus sekä yksi #älämahdumuottiin-tiedosto). Yksityisistä elämyksistä kerätyistä varoista lahjoitamme 25% Suomen Mielenterveysseuralle.

Olemme tässä projektissa täydellä sydämellä mukana ja uskomme vahvasti siihen, että jokainen on hyvä ja arvokas juuri tuollaisena. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa! Haastathan mukaan myös ystäväsi vaikka käyttämällä näitä sanoja: Minä en mahdu muottiin – älä sinäkään mahdu!

Lämpimin terveisin,
Mirkku&Niina, #älämahdumuottiin -perustajat

Meille voit laittaa viestiä osoitteeseen: [email protected]

 

#älämahdumuottiin #breakthemold #passainteformen